Hårfin till Budapest

29 Oct Hårfin till Budapest

Då är det äntligen dax!
På Lördag åker vi till Budapest.
En alldeles underbar stad som fullkomligt myllrar av intryck. Vi åker för att jaga inspiration och för att känna in nya trender, för att se hur modet ser ut lite längre bort. Med all säkerhet är det inte speciellt annorlunda, skillnaden är att vi öppnar ögon på ett helt annat sätt när vi lämnar hemmamiljön och Jönköping.
När vi åker på inspirationsresa  blir det ofta mycket shopping vi skyndar emellan stora kända varuhus, små boutiquer och slinker gärna in på någon vintagebutik för att prova och prova. Ingen suckar när man man går in i provrummet för tredje gången i samma butik. Vi fyller istället på med mer kläder, skor eller accessoarer  som kan vara snygga till just hon som står i hytten. Vi pausar på ett café och kikar på folk som strosar förbi.

Lyckan är när man hittar en riktigt bra parfym- och make-up-butik där vi kan gå där i timmar och lukta och prova.
Vi bokar tid på någon trevlig salong. Vi bestämmer oss alltid för att inte säga att vi är frisörer utan bara njuta och iaktta. Det brukar aldrig funka särskilt länge för vi frisörer är ju som bekant “lite” pratiga och snart diskuterar vi klipp och färgtekniker med varandra. Det är helt fantastiskt och väldigt nyttigt att få sitta i stolen och vara kund ibland. Efter flera timmar och säkert en mil i snyggskor är man värd ett glas champagne i hotellbaren samtidigt som dagens modespaning summeras.
En snabb uppfräschning och så ut på stan för en god middag. Kanske sent i säng men alltid tidigt upp och alltid med ögon för mode. Det finns hela tiden runt omkring oss i butiker, salonger på barer, restauranger och hotell. Det är bara att insupa och samla på sig. Att själv leta efter trender istället för att bara få det serverat av någon annan är ett jättebra sätt att träna upp sin kreativitet. Att man dessutom får göra detta med sina allra bästa “jobbar”kompisar är vad vi kallar en riktigt bra dag på jobbet.
Gissa om vi längtar?
Budapest here we come!!!

No Comments

Post A Comment