Semesterinspiration?

05 Feb Semesterinspiration?

Som de flesta av våra kunder vet brukar vi åka iväg, gärna utomlands, för att hämta intryck och söka och inspiration.
Dessa resor har lärt oss att försöka hitta inspiration i ting och på platser där det inte serveras helt uppenbart via bilder och reklam.
Just nu är vi några som är på semester långt hemifrån och långt jobbifrån. Men, som sagt, alltid med ögonen öppna för nya intryck att omvandla till något bra i vårt yrke.
Där vi är nu är klädkoden flip flop, och den mest gångbara stylingprodukten naturligt saltvatten – så möjligheten att fånga en ny trend känns låg. Vi gör istället studiebesök hos kollegan runt hörnet. Denna gången bara tittar vi med det goda minnet om hur det var förra gången en av oss besökte en liknade salong på en annan ö i samma land.
Det var tre glada turister som efter en lunch med en och annan Chang bestämde sig för att de var dags för en uppfräschning.
– Sa wat dee ka! No problem!
Det började bra med en tvätt. Visserligen liggande raklång på en stenhård brits men massagen var det inget fel på. Värre blev det när det kom till klippningen. Det visade sig att det fanns tre frisörer och totalt lika många verktyg – en sax, en kniv och en maskin. Det fick bli sten, sax, påse.
Vem som drog vinstlotten vet vi inte, men vår kollega som tänkt sig en minimal toppning och enligt egen utsaga blev av med ca 10 cm var “sådärnöjd”. Så denna gång nöjer vi oss som sagt med att titta och imponeras av vår grannes kreativitet.
Viljan att lyckas kan öppna dörrar till det mest udda affärsidéer som i det här fallet. Haircut, gasoline och banana pancake under samma tak.Vi kanske oxå lär oss att vissa resor gör sig bäst som just SEMESTER!
No Comments

Post A Comment