Jönköping Fashion Days

Fashion Days 2015

08 Sep Jönköping Fashion Days

Oj vilken kul helg vi haft! För andra året i rad anordnas Jönköping Fashion Days massor av mode i olika form för Jönköpingsfolket att njuta av. Vi har fått äran att vara hårleverantörer vid visningarna.

Det är spännande att vara med bakom scen och se hur mycket jobb det är innan man kan presentera en bra visning. Modellerna ska bokas, kläder väljas och matchas med accessoarer för att få den rätta känslan i looken. Det är väskor, smycken, glasögon, hattar, sjalar och skor. Varenda liten detalj är noggrant utvald. Koreografin tränas för att sitta perfekt; inte gå för fort, våga stanna, inte le, Jo! Fast bara med ögonen. Testa att ta av och på alla klädbyten. Hinner man eller måste något ändras?

Dags för Make-up. Det måste se bra ut på håll och i starkt ljus.
Hårfin fixar alla hår, inte för stylat men ändå arbetat. Det ska se så där lagom nonchalant ut. Det är stressigt, nervöst och… en alldeles underbar stämning.

Alla är förväntansfulla. För vissa är det första gången, andra är mer rutinerade. Plötsligt skriker projektledaren ”10 minuter kvaaar”!
Alla gör sig redo; ut med tuggummit, en sista fixa av hår och make, snurra runt. Allt sitter som det ska. Jackan hänger över axeln, hatten dras ner lite i pannan, musiken höjs, pulsen ökar och sedan är det dags. Let the show begin!

…och så mycket inspiration vi fått i helgen. Det börjar med en lunchföreläsning med Nina Starck,chefsdesigner på Lindex.

Nina delade med sig av vad hon påverkas av, och hur hon jobbar fram en ny kollektion. Hur man aldrig kan ta genvägen att göra en upprepning av en gammal trend. Allt måste anpassas till dagens tidsanda – i varenda liten detalj.

På kvällen är det After Fashion på Vox Hotel. Baren fylls med glada människor, bubblor och bra musik. Karin skriver personliga fashion statments, lokala kreatörer visar upp sina verk, vackra bilder, prints och kläder visas. Vi erbjuder ett smakprov på vår Blowdry Bar och testar Evos produkter.

När mörkret lagt sig körs flera Lexus upp framför hotellet. Ur kliver fem toppstylade ursnygga tjejer som vi gjort håret på tidigare under kvällen. Allt inramas av eldakrobater och hög musik, stämningen är på topp och inspirationen flödar runt om kring oss.

Och det är precis som ett av Nina Starcks favoritcitat (av Henry David Thoreau).

“It´s not what you look at that matter.
It´s what you see”.

Malin/Hårfin

No Comments

Post A Comment